heading
17
Mar
Lokalmatseminar på nett - alle foredrag
På Internett

Lokalmatseminar på nett

Interreg.prosjektet Søke gammelt- skape nytt mathandverk 2011-2014 har arrangert noen matfaglige seminar som er tilgjengelig på nett, som et prøveprosjekt. Gi gjerne tilbakemelding på formen og/eller kom med forslag til andre temaet som kunne egne seg presentert i denne formen.

Tema 1: Speking av kjøtt og produksjon av spekepølse
Foredragsholder Kjøttfagmann og pølsemaker Arne Bratberg

OM TEMAET:
Arne Bratberg tar dere igjennom grunnprinsipper og utfordringer knyttet til denne type foredling av kjøtt.

Link til foredraget.


Tema 2: Lokalt mel, analyser og bakemetoder
Foredragsholder: Robin Edberg, som er bakemester på CumPane i Gøteborg

Link til foredraget

OM TEMAET:
Vi har bedt Robin ta utgangspunkt i utfordringer og muligheter ved bruke økologiske råvarer og av gamle kornsorter. Om falltall og proteinkvalitet og hva det betyr i praktisk baking. Om langtidsheving og surdeig, spesielt knyttet til ernæring og helse.
Behovet er å gjøre denne kunnskapen både tilgjengelig for bakere, andre matfagmiljø og for forbrukere.
For Robin Edberg er brødet kjærlighet og livsstil. Bakeriet CumPane i Gøteborg drives med sterkt miljøengasjement, der bruk av lokalt korn, økologiske råvarer og sudeiger deres verdiprofil.

Les mer om han på www.cumpane.coop


Start: 17.03.2014 kl. 09:00
Slutt:30.12.2015 kl. 09:00
Sted: På Internett
Arrangør: Interreg.prosjektet Søke gammel-skape nytt mathantverk 11-14
Kontakt: Kari Kolle
prosjektleder
kari.kolle@ntfk.no
eventWeb 3.0