heading
03
Sep
Ny matmerking, hva nå?
Mære landbruksskole

Ny matmerking; hva nå?

Norge får nye regler om merking av mat i år. Den nye matinformasjonsforskriften erstatter både merkeforskriften og næringsdeklarasjonsforskriften. De generelle merkekravene trer i kraft 13. desember 2014, mens kravet om næringsdeklarasjon på de aller fleste matvarer trer i kraft 13. desember 2016.
Forskrift om matinformasjon til forbrukerne innebærer at ferdigpakkede matvarer med noen få unntak må merkes med næringsdeklarasjon. Det skal opplyses om hva matvarene inneholder av energi, fett, mettede fettsyrer, karbohydrat, sukkerarter, protein og salt.
Det nye regelverket for "matinformasjon" skal gjøre det enklere for forbrukerne å lese og forstå hva maten inneholder og gi forbrukeren bedre grunnlag for å velge.

Det er virksomhetene selv som har ansvar for å følge regelverket. Merkingen skal være korrekt, gi tilstrekkelig informasjon og ikke villede forbrukerne. Mattilsynet fører tilsyn med at matvarer som produseres og selges i Norge er merket slik regelverket sier. Det gjøres for å sikre mattryggheten.

Fagdagen vil gi informasjon og veiledning om kommende matmerking. Merk deg det!!
.
Start: 03.09.2014 kl. 10:00
Slutt:03.09.2014 kl. 16:00
Påmeldingsfrist:21.08.2014
Sted: Mære landbruksskole
Pris:1100
Arrangør: Matnavet Midt
Kontakt: ElisaBETH Tronstad
Prosjektleder
beth.tronstad@ntfk.no
Weblink:www.maere.no
eventWeb 3.0