heading
18
Feb
Lokalmatseminar på nett - 25 feb og 7 mars 2014
På internett

Lokalmatseminar på nett;

Det inviteres til nettbasert seminar. Du er også veldig velkommen til å være tilstede under seminaret, da får du dermed anledning til å kunne få mer inngående kunnskap etter at seminaret er ferdig.

Ønsker du å stille spørsmål under seminaret, kan sendes på e-post til: fmntkko@fylkesmannen.no

Tema : Lokalt mel, analyser og bakemetoder
Foredragsholder: Robin Edberg, som er bakemester på CumPane i Gøteborg

Tid: Fredag 7. mars kl 17.00 - 18.00 Nettseminar - for de som sitter ved egne PC.
Link her; www.fylkesmannen.no/nt - link legges ut en time før sending, se øverst til høyre.
Dersom du vil se den seinere, ligger link NETT-TV nederst til venstre på denne hjemmesiden.

Du er veldig velkommen til å være tilstede under seminaret:
Tid: Fredag 7 mars kl 16.30 -20.00 Seminar og nettverkstreff- der du kan sitte ved egne PC og høre foredraget.
Sted: Møterom Bodomheimen, Statens hus, Steinkjer. Oppmøte i resepsjonen Statens hus kl 16.30.


Mer informasjon: Kari Kolle tlf 95901040.
Ønsker du å være tilstede, si fra innen 24. februar på SMS.

OM DAGENS TEMA: Vi har bedt Robin ta utgangspunkt i utfordringer og muligheter ved bruke økologiske råvarer og av gamle kornsorter. Om falltall og proteinkvalitet og hva det betyr i praktisk baking. Om langtidsheving og surdeig, spesielt knyttet til ernæring og helse.
Behovet er å gjøre denne kunnskapen både tilgjengelig for bakere, andre matfagmiljø og for forbrukere.
For Robin Edberg er brødet kjærlighet og livsstil. Bakeriet CumPane i Gøteborg drives med sterkt miljøengasjement, der bruk av lokalt korn, økologiske råvarer og srudeiger deres verdiprofil.
Les mer på www.cumpane.coop


Introduksjon:
Interreg.prosjektet Søke gammelt- skape nytt mathandverk har i 10 år vært at samarbeidsprosjekt mellom Trøndelag og Jämtland. Prosjektet har holdt fokus på å bringe fram praktisk kunnskap om gamle matforedlingstradisjoner som en kompetansebase når bedrifter skal etablere ny virksomhet på lokalmatområdet.

I prosjektet er det også utarbeidet en serie rapporter under overskriften Mattradisjoner fra Trøndelag og tradisjonelt mathandverk i Jämtland. Denne gangen ønsker vi å sette fokus på noen temaer i rapporten «Bearbeiding av kjøtt - med tillegg om Badsturøyking fra Namdalen» (2007).

Med dette tradisjonsmatseminaret på nett tas det i bruk en ny metode for å formidle kunnskap. Målet er også å formidle mattradisjonskunnskap til matmiljøer som presenterer maten ut mot forbruker og som nødvendigvis ikke står og gjør den praktiske jobben til daglig.

Start: 18.02.2014 kl. 11:30
Slutt:10.03.2014 kl. 21:00
Sted: På internett
Pris:0
Arrangør: Interreg.prosjektet Søke gammelt- skape nytt mathandverk
Kontakt: Kari Kolle
prosjektleder
kari.kolle@ntfk.no
eventWeb 3.0