heading
22
Jan
Fagdag matmerking
Skjetlein vgs. Møterom Smia

Fagdag matmerking

Nå har det kommet nye regler for merking av matvarer. Den nye matinformasjonsforskriften erstatter både merkeforskriften og næringsdeklarasjonsforskriften.
Merkingen blir mer forbrukervennlig, med større skrift, bedre merking av allergener og enda tydeligere næringsdeklarasjon som gjør det enkelt å sammenlikne produkter.
Forskriften innebærer at ferdigpakkede matvarer med noen få unntak må merkes med ingrediens og næringsdeklarasjon. Det skal opplyses om hva matvarene inneholder av energi, fett, mettede fettsyrer, karbohydrat, sukkerarter, protein og salt.
De generelle merkekravene trådte i kraft 13. desember 2014, mens kravet om næringsdeklarasjon på mange matvarer trer i kraft 13. desember 2016.
Virksomheten selv har ansvar for å følge regelverket. Merkingen skal være korrekt, gi tilstrekkelig informasjon og ikke villede forbrukerne. Mattilsynet fører tilsyn med at matvarer som produseres og selges er merket slik regelverket sier. Det gjøres for å sikre mattryggheten.
På fagdagen får du informasjon om regelverket og praktisk matmerking. Merk deg det!
Velkommen!
Start: 22.01.2015 kl. 10:00
Slutt:22.01.2015 kl. 16:00
Påmeldingsfrist:19.01.2015
Sted: Skjetlein vgs. Møterom Smia
Pris:1100 kr
Arrangør: Matnavet Midt v/ Mære landbruksskole
Kontakt: ElisaBETH Tronstad
Prosjektleder
beth.tronstad@ntfk.no
Weblink:www.maere.no
eventWeb 3.0